Monday, 2 September 2013

Geroosterde knoffel en Suurlemoen Hoender

Geroosterde Knoffel en Suurlemoen Hoender




Lewer 8 Porsies

12  Hoenderstukke
5 ml gamaalde komyn
5 ml vinkelsaad
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
1 knoffelknol in huisies verdeel, ongeskil
2 Vars suurlemoene, in kwarte gesny
'n handvol tiemieblare, ruweg van die stingels afgestrek
45 ml olyfolie
125 ml witwyn
6 aartappels, ongeskil in kwarte gesny

Metode:

Voorverhit die oond tot 180 grade
Sit die hoenderstukke in 'n oondpan, geur met komyn, vinkel, sout en peper en voeg die knofferlhuisies, knoffel en tiemie by.
Voeg die olie by en meng dit met jou hande deur die hoender, suurlemoene en knoffel.
Sprinkel die wyn, sout en peper oor.  maak die pan dig met foelie toe en bak vir 2 uur
Haal uit en druk die gaar aartappels tussen die hoenderstukke in.
  Verhoog die temperatuur tot 200 grade en bak vir 15 minute sonder die foelie

No comments:

Post a Comment